Hvidvin

4 hvidvine til 4 typer mænd – Hvilken skal du vælge?

Rigtige mænd drikker rødvin, eller gør de? Hvidvin er normalt anset for at være en tøse-vin som bliver drukket af piger i blomsterkjoler eller midaldrende kvinder på dyre restauranter. I dag forsøger vi at fortælle dig, at hvidvin er meget mere end det. 

Vi er indforstået med, at vælge et glas hvidvin på restauranten, eller på baren med gutterne gør ondt på vores mandlighed. Vi har selv været der. 

Det er bare sådan, at der i dag findes et utal af hvidvine som du sagtens ville kunne drikke, uden at kastrere manddommen. Og fordi hvidvin er perfekt til både at inkorporere i madlavningen eller til at drikke til et lækkert grillet stykke fisk, så har vi forsøgt at hjælpe dig i de kommende afsnit, med at få helt styr på hvilken hvidvin du skal vælge. 

Senere i indlægget kan du se hvilken vin der passer til hvilken type mand

Hvad er den største forskel på hvidvin og rødvin?

Vi starter lige med det helt basic. Der er forskel på farven, smagen og kroppen i vinen, men der er flere årsager til hvorfor hvidvin og rødvin er så forskelligt.

Druerne som anvendes til en hvidvin er letter i farven, end de druer som anvendes til rødvine. For at druerne bliver til vin presses saften fra druerne, og mosten tilsættes gær som æder sukkeret i vine og danner alkohol. I denne proces fjernes drueskallerne i en hvidvin før end i en rødvin. Årsagen til drueskallerne ofte ligger ved mosten over hele processen er, at det giver mere farve, smag og volumen til vinen. Vinen bliver simpelthen kraftigerer.

Verdensmanden:

Denne hvidvin er til den kultiveret mand. 

Kendetegnet ved denne mand er, at han er berejst og ofte er veluddannet. Da han er meget berejst og tør springe ud i ting har han smagt en masse forskelligt. Han har derfor fundet frem til hans favorit vin og mad på hans rejser. 

Den kultiveret mand nyder meget gerne en hvidvin fra Bourgogne og meget gerne en chablis.

Smagsnoterne i disse vine er præget af citrus, blomster, pære og kan have en lille snert af salt.   

Vinen går fortrinligt til kylling, fisk og skaldyr.

Den selvsikre mand:

Denne mand er virkelige en person som giver et stærkt indtryk på dig i første omgang og ofte en indtryk som hænger ved meget længe. Denne type mand lader sig ikke overmande af ting som står i vejen for ham, han er selvsikker og i stand til at løse opgaver på egen hånd. 

Denne type mand nyder gerne et glas hvidvin lavet på chardonnay. Han vil meget gerne have chardonnay som er lagret på egetræsfade, som giver vinen en kraftigere krop, smag og mere bid.

Hvidvine lavet på chardonnay har toner af citrus, æble, en smule vanilje og honning. Disse vine går ofte godt til ost, fisk og fjerkræ.  

Strandløven:

Er du på udkig efter et godt glas vin som kan erstatte din kolde fadøl, fordi du forsøger at smide et par kilo? Så skal du helt sikkert vælge en chenin blanc. Denne vin indeholder generelt et lavt indhold af kalorier, som kan hjælpe dig i kampen om at opnår strandkroppen. 

Chenin blanc bliver hovedsageligt produceret i Sydafrika. 

Chenin blanc er præget af citrus noter med et hint af pære noter. 

Flødefyren:

Flødefyren elsker sukker og søde sager. Dessert er dagens bedste og vigtigste måltid, lige med undtagelse af, hvis der er pandekager til morgenmad. 

Er du denne type mand, så skal du helt sikker vælge at drikke en Riesling hvidvin. 

Riesling er meget populær i Tyskland, men er generelt set blevet mere udbredt globalt. 

Riesling er en frugtig vin. Med noter fra lime til æble er der stor forskel på de enkelte Riesling vine alt efter hvor i verden de stammer fra. De amerikanske er ofte mere tørre, mens de tyske er søde og med tropiske noter af f.eks. ananas og abrikos. 

En Riesling er god til retter med fx. and og svinekød. 

Hvor kan jeg få min hvidvin henne?

Hos vintønden.dk kan du finde et bredt udvalg af vine som passer til alle typer af mænd. Vi er sikre på at du vil kunne finde en hvidvin som du vil kunne drikke, uden at din manddom bliver kastreret.