Almindelige solbriller til skiferie – WTF?

skier-274391_1280-2

Tiden til skiferie nærmer sig. Hvert år tager mange danskere på ski, hvor de kun medbringer almindelige skibriller – de store af slagsen. Men du udsætter også dine øjne for unødigt skarpt lys, når du ikke bruger tid på pisterne.

Sebastian Hoel fra brillz.no og rutineret skiløber giver her 3 gode råd til, hvordan du kan beskytte dine øjne bedst muligt, når du tager på skiferie.

  1. Medbring altid almindelige solbriller. Bor du i Danmark, er der sjældent både høj sol og sne. Dine øjne er dermed ikke vant til den store belastning, du får, når sneen genspejler solen. De fleste nordmænd har altid solbriller til at ligge i bilen, for når det er vinter i Norge, og solen skinner, så kommer der et massivt ekstra lysindfald din hjerne skal bearbejde. Når du holder pause fra skiløbet, bør du kraftigt overveje at tage et par almindelige solbriller på, hvis du skal være ude, så du får en mindre belastning for dit syn.
  2. Sørg for, at dine almindelige solbriller har UV beskyttelse. Det er ikke nok, at du blot har  farvede glas i dine briller – det holder ikke de skadelige ultraviolette stråler væk. Med et par solbriller med UV beskyttelse bliver størstedelen af strålerne filtreret fra, sådan at de ikke generer øjnene.
  3. Vær klar over faren ved at bruge almindelige solbriller på pisterne. Det lyder måske som en bagatel, men hvert år er der mange, der kommer til skade, fordi de har brugt almindelige solbriller, mens de har stået på ski. Når de falder, er solbrillernes opbygning hårde og ufleksible. Det betyder dels, at det stive stel kan  give nogle temmelig slemme skader i form af “stik” i ansigt og på halsen.
    Desuden er glasset heller ikke lavet til styrt. Lige som stellet er det ikke bøjeligt, så det går slet og ret i stykker. Det betyder, at det splintrede glas kan give nogle slemme øjenskader i form af rifter og snit på øjnene.