Derfor er El Classico verdensklasse underholdning

Ifølge Johan Peterson fra fodboldrejse.nu er der en lang række fodboldkampe, som giver dig et adrenalin kick, når du er med på en kigger. Men der er især een kamp, der er kampen over dem alle. El Classico.

Allerede de sidste 2-300 meter før du går ind på Camp Neu, kan du mærke en sitren i dine tindinger. Adrenalinen er begyndt at pumpe mere end sædvanlig. Du er eskorteret af måske 500 personer, som alle har samme følelse som dig. Det er som om der er et kollektivt boost af adrenalin, der kicker ind, da du kommer ind på stadion og begynder at gå opad trapperne.

Det her er noget helt særligt.

Tanken om at se flere af verdens bedste spillere samlet på eet græstæppe er måske grunden til, at du er kommet. Men det er ikke grunden til at du føler en rastløshed. En intens trang til at forfølge din indre hulemand og råbe… nej skrige LÅLÅ LÅLÅ LÅLÅÅÅÅÅÅ som de tusinder og atter tusinder af mennesker, der er samlet på stadion sammen med dig.

Efter opvarmningen forsvinder spillerne til spillertunnelen, og langsomt vender adrenalin niveauet tilbage til et stadie, hvor du kan kende dig selv igen. Det vil sige, at blot to minutter senere løber hjemmeholdet ud på banen. Folk råber… nej skriger. Adrenalinen er der. Du mærker den, men niveauet er for længst oversteget alt hvad sundhedsvidenskaben tilråder – eller advarer imod. Det vildeste kick man kan få uden stoffer kræver, at din underbevidsthed tager kontrol over din bevidsthed, som er på berserkerkurs.

camnou

Uanset hvem du holder med, så er de næste 90-95 minutter overraskende hurtigt overstået. Du er blevet underholdt i verdensklasse. Du har set alle driblingerne og målene på TV før. Det er ikke dét, du husker denne kamp for. Faktisk husker du nok næppe kampen. Du husker jublen, kæmpemængden af mennesker og især adrenalinene. Men kampen er blot et vagt mindePå trods af fodbold på absolut verdensplan, så er det stemningen, du husker. Intensiteten.

messi

Næsten uanset hvem, der vinder, så går du fra en fest til den næste.

outside

Hele området er omdannet til den største fest. Barer, supermarkeder, fortovscafeer er fulde af mennesker. Alle diskuterer kampen. Alle har en mening. Alle vil have den sidste del adrenalin ud i blodbanerne, før de går videre ud i byen eller hjem til familien.

Nå ja – der er jo selvfølgelig også en masse flotte detaljer, som man får lyst til at se igen… og igen: