Håndbold i udlandet er underholdning i særklasse

I Danmark har vi to haller som kan rumme 10.000 tilskuere eller mere, i form af Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København. Sjælendt bliver de brugt af nogle af de danske klubhold til at spille en ligakamp i eftersom det er svært at fylde hallerne til smertegrænsen af hvad der kan være. Derfor bliver hallerne benyttet til store anledninger som VM og EM vi har afholdt på hjemmebane.  Men skal du sammen med dine kammerater til udlandet for at opleve håndbold på øverste niveau er der nogle haller, som er ”must visit”.

En af de haller, som man bør tage hen, hvis man er håndbold fanatiker er Lanxess Arena i Køln. Til daglig huserer VFL Gummersbach i hallen, hvor der plads op imod 20.000 tilskuere. Den er bygget i 1998 for en pris af svimlende 153 millioner euro.  Selvom Gummersbach er et hold som er i midten af den tyske bundesliga vil være en oplevelse at komme ind og opleve denne enormt fede arena.  Men er der flere penge i budget end bare til en bundesliga kamp er det værd at købe de eftertragtet final4 billetter, som netop bliver spillet i Lanxess Arena. Det er Champions League semi-finale og finale, som bliver spillet, hvor de fire bedste hold i verden kommer til Køln og dyster om det store trofæ.  Her vil der med statsgaranti være udsolgt, derfor skal man være ude i god tid for at få fat i de billetter.

Er dig og dine kammerater på interrail i Europa og befinder sig mere øst på end det sydlige Tyskland er det værd at tage forbi Vezprem Arena i Ungarn. Et af de absolutte storhold i håndboldverden huserer til daglig der, og spiller med om at vinde Champions League vært år.  Udover at være et af verdens alle største hold gennemtiderne har de nogle fans, som gør oplevelsen helt unik. Vezprem Arena er altid fyldt til kogepunktet, som er omkring de 6000 tilskuer som der er plads til. Det er fans som både synger og råber til sidst fløjt og yderligere bruger de også beskidte tricks, som at kaste ting på banen. Det er en atmosfære i en høj kaliber, at det er alle pengene værd.

Er der ikke tid til at kører til Syd Tyskland eller Ungarn er der mulighed for at opleve nogle af de største håndboldbrag i det nordlige Tyskland. Med under fem timer til den legendariske hal, Flens Arena i Flensborg er der mulighed for at opleve noget af det ypperste indenfor håndbold. Du har mulighed for at se danske holdet Flensburg Handewitt, hvor flere store danske stjerner har gjort deres værnepligt.  Flens Arena er der plads til 6500 tilskuer og har yderligere den største stå tribune de tyske haller, som udgør 1500 pladser. Det er en enorm stemning man har mulighed for at opleve. Hallen er udsolgt hver gang at det tyske storhold spiller, og der er altid et enormt tryk fra lægterne. Hvis der er mulighed for at opleve en kamp, når det andet storhold fra Nord Tyskland, THW Kiel kommer på besøg er det med at komme afsted. Et af de mest legendariske derbys der er indenfor håndbold, er umuligt at gå glip af, hvis man har muligheden.

Indlægget er lavet i samarbejde med Michael V. Knudsen, som er en af de største stjerner, vi har haft i dansk og international håndbold. Til dagligt har Michael Hjemmesiden mvk-sport.dk, hvor han sælger håndbolde.