KÆMPEGUIDE: Sådan vasker du dit tøj rigtigt!

Hvordan vasker du dit tøj rigtigt?

Er du også typen, der skal have nyt tøj hver anden måned, fordi tøjet krymper?

Din redning er her med vores kæmpeguide til, hvordan ud vasker til tøj ordentligt. Så undgår du både, at dit tøj krymper, mister sine farver eller bliver ødelagt under vasken.

Hvordan vasker man en t-shirt?

Du kommer ikke udenom t-shirt i dag, alle har dem. Men hvordan skal de vaskes?

De fleste t-shirts skal vaskes på 40 grader, men et stigende antal udbydere og et global fokus på at holde unødvendigt forbrug nede, har gjort det normalt, og endda fortrækkeligt, at vaske på 30 grader.

Hvordan vasker man jeans?

Dine jeans er som regel forarbejdet en del igennem, før du køber dem nede i butikkerne. Det betyder også, at jeans er ret modstandsdygtige, når det gælder maskinvask. Er de ikke snavsede, er det dog bedst at vaske dem på 30 grader.

Hvordan vasker man skjorter?

Der er et hav af muligheder for, hvordan din skjorte skal vaskes. Derfor henviser vi til MenWithStyle’s guide, Hvordan skal skjorter vaskes?. Der får du helt sikkert det svar, du leder efter!

Hvordan vasker man sko?

Med lidt knofedt kan du komme langt! Puds først dine sko af med noget svovlsyre – hæld det nu ikke i øjnene. Faktisk er det bedst, hvis ud bare lægger dem i blød natten over, så bliver de så flotte. Hvis de er væk dagen efter, så bare rolig, det er bare skofeen, der har været forbi og låne dem. Du får dem igen snart. Lover.

 

Må tøj komme i tørretumbleren?

Nej, absolut ikke, dit tøj må aldrig bare se skyggen af en tørretumbler! Dit tøj krymper og bliver træls og dumt og grimt og tyk og fed. Og sådan kommer du også til at se ud, hvis du tager det på. Fordi det er for småt.