Sandheden om rødvin – sundt eller usundt?

rodvin-web

Så er der nyt til alle jer, der sætter pris på en kop rødvin. Videnskab.dk har lavet en dybdegående analyse af virkningen af rødvin.

Et enkelt glas om dagen kan være godt for dit helbred – i hvert fald hvis du er en mus. (WHAT!?) Rødvin indeholder et stof, der hedder resvertrol, som er et af de stoffer i rødvin, der skulle være god for dig. Thomas Walle, som arbejder som professor ved University of South Carolina, har lavet en undersøgelse om, hvordan resveratrol virker på mus. I hans research fremgår det, at stoffet har en  positiv indvirkning på musene og de celler, der blev fremdyrket i laboratoriet.

Alkoholen er den virkelige frækkert

Rødvin indeholder (surprise, surprise) også rødvin. Moderate mængder af alkohol kan på mange måder være uskadeligt. Det kan mindske risikoen for hjerte-kar sygdomme, og samtidig øger alkohol HDL kolesterolet, som er det gode kolesterol.

Samtidig er der også antioxidanter i rødvin, som kan hindre oxidativt stress, der igen er med til at nedbryde kroppens celler.

 

Tilbage er der blot at konstatere, at hvis du en celle i et laboratorium eller en mus, så bør du drikke alt det rødvin, du kan komme i nærheden af.

Du kan læse analysen her.