TEST: Det bedste af to verdener – Benzin møder strøm

Med Golf GTE har du det ene ben i fremtiden, for med kombinationen af benzin og strøm, kører grønt og hurtigt!

 

En bil kan sagtens køre langt på literen selvom den er hurtigt er sjov. Det et VW Golf GTE et godt eksempel på. Den kongeblå Golf triller lige så stille ud på vejen, kun lyden af perlegruset som dækkene triller henover, kan afsløre at bilen kører. Ude på vejen supplerer benzinmotoren hvor den gør bedst nytte, fx ved højere hastighed på motorvejen.

Bilen har adaptiv fartpilot, der automatisk bremser ned, da bilen observerer en langsomt forankørende. Det giver den smukke kongeblå bil mulighed på at lade på batteriet via nedbremsning. Fuld fart frem igen – strømmen supplerer nu benzinmotoren og bilen accelererer kraftigt med alle 204hk! På vej tilbage sætter jeg bilens E-mode til kun at benytte el-drift – bilen bliver lydløs. Da jeg kommer tilbage, sætter jeg stikket i bilen, så batteriet er fuldt opladt til den næste. Med Golf GTE kan jeg nemlig både lade bilen op ved kørsel og med det medfølgende kabel.

Da bilen er parkeret, kan jeg nyde alle detaljerne. Bilen er udstyret med fuld digital instrumentering der giver uanede muligheder bag rattet. De dynamiske LED forlygter kan lyse det halve Bornholm op og med det lækre panorama soltag kan nyde en endnu mere rummelig fornemmelse. Panoramataget er i øvrigt delt, så det kan åbnes på de gode sommerdage. Derudover er bilen fyldt op med sikkerhedsudstyr som adaptiv fartpilot, parkerings -, fjernlys -, vejbane – og blindvinkel assistent.

Testen er lavet i samarbejde med Allan Borstrøm fra http://unicoleasing.dk/.