Festival

Verdens 5 bedste festivaler

Der findes mange store festivaler verden over. En lang række af dem er værd at rejse for. Det er selvfølgelig svært at lave en liste over de bedste festivaler i verden. Det er nemlig en subjektiv opfattelse. Dog følger der herunder VORES take på de bedste festivaler verden har at byde på lige for tiden. Er du i tvivl om hvad du skal have med? Se den ultimative festivalsguide her!

5. EXIT, Novi Sad – Serbien

EXIT festival opstod som en aktivist bevægelse der hed “EXIT ud af vanviddet”. Bevægelsen var modstander af det serbiske styre. Exit har gjort et kæmpe arbejde for at integrere serbisk kultur ind i mainstream kultur. De har har haft internationale stjerne som Diplo og David Guetta, og blandet dem med lokale navne. De har stadig et bestemt politisk tema hvert år, og er nu en af verdens allerstørste musikfestivaler. De blev helt godkendt blandt de bedste i 2007, hvor de vandt UK Festival Award for Best Major European festival. EXIT har allerede sat navn på et par af de kunstnere man kan se i 2021. Det er navne som fx David Guetta, Tyga, Denis Sulta mm.

4. Sziget, Budapest – Ungarn

Ligesom ‘Exit’, er Sziget festival vokset frem i en tid med politisk uro. Sziget er nu helt oppe i toppen af musikfestivaler med top-karakterer fra alle sider. Sziget har bl.a.a vundet UK Festival Award for Best Major European Festival, og har bands og publikum fra hele verden. Da den berømte engelske festival Glastonbury måtte aflyses i 2012, anbefalede Glastonburys grundlægger de skuffede musikfans at tage til netop Sziget i stedet. Sziget var det bedste alternativ, selv for det kræsne britiske musikpublikum. Store internationale navne som Kygo, Rihanna, Amy Winehouse har igennem de seneste år spillet på festivalen.

3. Rock in Rio, Rio de Janerio, Brasilien. 

Rock in Rio var stor allerede fra det allerførste show i 1985, hvor 1,5 million menneseker mødte op for at se bands som Queen, AC/DC og Iron Maiden. Nu har festivalen udviklet sig i mange retninger, indenfor alle genrer.  Der holdes endda Rock in Rio i både Madrid og Lissabon, samt USA. Man skal være ved kvik for at sikre sig billet, indimellem skal man købe billet til festivalen flere år frem. Men festivalen tæller også bl.a. Beyoncé og Bruce Springsteen blandt tidligere koncerter, så det er (bl.a.) de helt store kanoner du kan opleve her.

2. Coachella, Indio – USA

Startede som en festival, der skulle være for den alternative musik scene, og festivalen har stadig noget af en hippie vibe over sig – selvom flere og flere trendsetters og hipsters har fundet frem. Coachella er for længst vokset ud over de alternative grænser, og ud af enhver form for niche. Med kæmpestore navne på scenerne, og en evigt voksende popularitet, er festivalen på vej op og op og op. Det er klogt at markere i din kalender allerede nu hvornår billetsalget går i gang – eller  like festivalen på facebook, så du er klar. For med Coachella får du en af de største musikfestivaler i verden

What is Coachella? Everything to know about the music festival - ABC News

1. Tomorrowland, Boom, Beligen.

Verdens mest hypede festival du kan finde. Festivalen er blot 16 år gammel, men har på de år vokset sig til verdens største. Billetterne sælger ud verden over på få minutter, så det er med at være hurtig på tasterne. Festivalen bliver som noget helt unikt afholdt over to weekender. Lad dig fortrylle af den magiske verden du træder ind i – hvor end du vender, er der noget fantastisk at se. Med 16 scener, heriblandt verdens største, samt verdens bedste DJ’s på plads, kommer du ikke til at sidde stille i et sekund. Du vil på denne festival et fællesskab, som du sent vil glemme.

Welcome - Festival - Tomorrowland